Restauracja Pod Żaglami

Restauracja w Bieszczadach

Restauracja nad Jeziorem Solińskim

Restauracja Polańczyk

Restauracja nad Soliną

Restauracja Pod Żaglami

Restauracja w Bieszczadach

Restauracja nad Jeziorem Solińskim

Restauracja Polańczyk

Restauracja nad Soliną

Menu

  • SAŁATA Z RUKOLĄ - 19,00 zł
    rukola, ser feta, pestki granatu, miodowy sos winegret
  • CEZAR - 19,00 zł
    kurczak, parmezan, pomidor, ogórek, jogurt, mix sałat

  • TATAR Z ŁOSOSIA 25.00 zł
    wędzony łosoś
  • TATAR 28.00 zł
    polędwica wołowa, cebulka, korniszon, marynowany borowik, żółtko, grzanka
  • BUNDZ 15.00 zł
    Bundz z zagrody Nikosa Manolopulosa z Wańkowej podawany na ciepło z żurawiną.

  • ŻUR BIESZCZADZKI 12,00
    Żurek z wędzonym pstrągiem
  • ROSÓŁ Z MAKARONEM 8,00
    Bulion warzywno - mięsny z domowym makaronem
  • ZUPA POMIDOROWA 8,00
    Domowa pomidorówka
  • ZUPA DNIA 8,00
    Dziś polecamy świeżą zupę - zapytaj kelnera

  • SCHAB Z KOŚCIĄ 24.00 zł
    schab z kostką, kapusta zasmażana, puree ziemniaczane

  • PENNE di POLLO 18.00 zł
    Makaron penne z kurczakiem, brokułami i pomidorkami koktajlowymi

  • SPAGHETTI BOLOGNESE 18.00 zł
    Włoski makaron w sosie pomidorowo - mięsnym

  • SPAGHETTI AGLIO OLIO 12.00 zł
    Włoski makaron
    z sosem czosnkowo - paprykowym

  • PIEROGI RUSKIE 12.00 zł
    Porcja ruskich pierogów z omastą

  • STEK WOŁOWY 49.00 zł
    stek z polędwicy wołowej, puree truflowe, borowik, siano z pora, demi glace

  • NUGGETSY 15.00 zł
    Panierowane paluszki z piersi kurczaka z frytkami i surówką z marchewki

  • PLACEK PO BIESZCZADZKU 30.00 zł
    Fuczki (placki ziemniaczane z kiszoną kaustą) z gulaszem wołowym

  • PLACEK PO BIESZCZADZKU (bez mięsa) 25.00 zł
    Fuczki (placki ziemniaczane z kiszoną kaustą) z gulaszem z ciecierzycy

  • PIEROGI Z OWOCAMI 12.00 zł
    Porcja pierogów z owocami sezonowymi

  • ŁOSOŚ Z FIORDU 36,00
    Łosoś norweski na kołderce z pora

  • SANDACZ 45,00
    Sandacz marynowany w cydrze, serwowany na wytrawnej konfiturze jabłkowej

  • PSTRĄG NA KAMIENIU 28,00
    Pstrąg pieczony w ziołach z opiekanymi ziemniakami podawany na kamieniu

  • PIEROGI Z PSTRĄGIEM WĘDZONYM 16,00
    Pstrąg z domowej wędzarni 1 sztuka

  • PSTRĄG WĘDZONY 25,00
    Pstrąg z domowej wędzarni 1 sztuka

  • SERNIK DOMOWY 12.00 zł
    Sernik z musem truskawkomym

  • NALEŚNIK 8,00 zł
    Naleśnik z serem i polewą czekoladową

  • SZARLOTKA DOMOWA 13,00
    Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi

  • Kawa espresso 7.00
  • Kawa espresso dopio 8.00
  • Capuccino 10.00
  • Kawa czarna 8.00
  • Americano (przedłużona) 8.00
  • Latte 10.00
    Affogato (z gałką lodów) 13.00
  • Kawa latte macchiato 12.00
  • Latte macchiato z syropem smakowym 12.00
  • Kawa na Węgierskim Trakcie 15.00
    Kawa Marco Polo 15.00

  • Herbaty Eilles Diamond - 8.00
  • Herbata zielona 8.00
  • Esencja Bieszczad 10.00
    z dodatkiem bieszczadzkich ziół (0,5 l) 
  • Herbaty Smaki Czterech Portów (sypane,0,5 l) 12.00
    Plateanum Tearilli ,Earl Grey, In Flagrantea, Sommerberren
  • Herbata dla Turysty 9.00
  • Herbata miętowa - czarna 8.00
  • Herbata marynarska z rumem 12.00

  • Coca Cola 0.25 l 6.00
  • Fanta 0.25 l 6.00
  • Sprite 0.25 l 6.00
  • Tonik Kinley 0.25 l 6.00
  • Ice Tea 0.25 l 6.00
  • Woda gazowana/niegazowana 0.33 l 5.00
  • Soki owocowe Cappy 0.25 l 6.00
  • Soki Tymbark 0,3 6.00

  • Isotonic 8.00
  • Red Bull 10.00

  • Świeży sok wyciskany z owoców lub warzyw 8.00

  • Duże z beczki 0,5 l 8.00
  • Małe z beczki 0,3 l 6.00

  • Żywiec 0,5 l 8.00
  • Leżajsk 0,5 l 8.00
  • Desperados 0,4 l 7.00
  • Piwo bezalkoholowe 0,3 l 6.00
  • Piwo Regionalne - Browar Ursa Maior Bieszczady 0,5 l 12.00
  • Piwo Rzemieślnicze 0,5 l (Browar Jana) 10.00
  • Cydr 150 ml 7.00
  • Piwo firmowe rzemieślnicze DWUPAK ZE SZKLANKĄ 25.00

Kaukaz - góry, w których narodziło się wino. Otoczone spojrzeniami Wielkiego i Małego masywu Kaukazu dojrzewają niezwykłe winorośle, sama ich historia jest imponująca a klimat dodaje im charakteru.

  • Wino białe PIROSMANI  /półwytrawne/  100ml 8.00
    Pirosmani, Rkatsiteli, Concho CO, Kvareli, Gruzja – Bieałe półwytrawne wino gruzińskie. Wytwarzane z odmiany winogron Rkatsiteli. Jasna, słomkowa barwa, przyjemnie przełamana kwasowość. Orzeźwiające, miekkie nuty smakowe predysponują wino do lekkich deserów, makaronów i białych ryb.
  • Wino czerwone PIROSMANI  /półwytrawne/ 100ml 8.00
    Pirosmani,saperavi,Concho CO,Kvareli,Gruzja –Czerwone półwytrawne wino gruzińskie. Wytwarzane z odmiany winogron Saperavi uprawianych w dolinie Alazani, region Kakheti. Lekkie, ruchliwe, okrągłe mimo dobrze wyczuwalnych tanin posiada zharmonizowany świeży smak, w nosie porzeczka i wiśnia, w ustach delikatnie stonowane cechy charakternego saperavi ze śliwką i dymem.Polecane do wieprzowiny, gęsiny i pieczonej kaczki, miękkich serów
  • Wino białe RKATSITELI  /wytrawne/ 100ml 8.00
    Rkatsiteli, Kakheti CO,Gruzja - Białe wytrawne wino gruzińskie, szczep winorośli to klasyczne, endemiczne rkatsiteli uprawiane w regionie Kakheti, okolice Kvareli. Jasny słomkowy kolor z zielonymi refleksami zapowiada świeży, delikatny smak o dobrze wyważonej kwasowości, piękny bukiet owocowy z nutą kwiatową, wino dobrze zharmonizowane nadające się świetnie na aperitif jak i do ryb, drobiu, grzybów i młodych serów.
  • Wino białe KISI /półsłodkie/ 100 ml 9.00
    Kisi – white semi-sweet Białe półsłodkie wino gruzińskie. Wytwarzane z odmiany winogron Kisi uprawianych w rejonie Kvareli, region Kakheti. Dobrze zbudowany aromat pozwala cieszyć się pełnym kwiatowo-owocowym bukietem i zharmonizowanym smakiem z miodowymi nutami.Polecane do deserów.
  • Wino czerwone SEPARAVI /wytrawne/ 100 ml 10.00
    Saperavi, Kakheti CO, Gruzja – Czerwone wytrawne wino gruzińskie z endemicznej odmiany winogron saperavi, której nazwa jest synonimem „barwy” a tradycja przypisuje właściwości eliksiru długowieczności i zdrowia. Uprawiane w Kakheti, w dolinie rzeki Alazani. Barwa rubinu przechodzącego w dojrzały granat, w nosie czerwone owoce z wyraźną wiśnią i jeżyną, w smaku dobrze zbudowane z charakterną, choć ujarzmiona kwasowością i mocnymi taninami.Polecane do smażonych i pieczonych mięs, błękitnych serów i past z dziczyzną.